Grafik- & Content-Produktion

Creatie van video-inhoud

Niets is zo levendig en in het oog springend als het creëren van content voor weergave op projectie- of LED-schermen, evenals het creëren van content voor mappings en het creëren van content voor blending.

Tegenwoordig is er niets zo variabel en oneindig in mogelijkheden als content creatie voor zijn verschillende formaat en oppervlak opties. Jaren geleden was het enige denkbare oppervlak voor welk type content dan ook bekend als een scherm, en het was vierkant of rechthoekig. Vandaag de dag kan het eruitzien, aanvoelen en elke gewenste grootte hebben.

In het geval van grootformaat LED-schermen, altijd, afhankelijk van de grootte van de pixel en de grootte van de module in het geval van LED’s. Voor mappings en blending zal het afhangen van de grootte en het formaat van het projectieoppervlak.

 

Mogelijkheden voor de creatie van op maat gemaakte inhoud

Het creëren van inhoud is niet zo eenvoudig, het zal afhangen van de technische specificaties, de gebruikte taal, de grafische elementen… elk van deze elementen zijn variabele componenten.

Naast de op maat gemaakte inhoud waaraan wij gewend zijn, met bewegende vormen voor weergave in verschillende soorten evenementen of handelingen, zoals tentoonstellingen of muziekuitvoeringen, of inhoud voor mappings op grote oppervlakken zoals architecturale elementen, is er een ander type inhoud dat vaker voorkomt en terugkeert, maar minder opvallend is, voor standaardpresentaties en video’s, met aangepaste en gepersonaliseerde schermen, met statische of bewegende grafische elementen en combinatie met verschillende PiPs (vensters) op eenzelfde scherm of oppervlak.

Dit soort inhoud komt steeds vaker voor bij alle soorten bedrijfsevenementen waarbij aangepaste inhoud nodig is voor schermen met verschillende kenmerken.

 

Op maat gemaakte inhoud voor grootformaat LED-displays

De belangrijkste functie van een LED-display is het tonen van afbeeldingen, gegevens, informatie, video’s, enz. Om dit te doen, creëren en ontwerpen wij inhoud die erin slaagt de aandacht van het publiek te trekken en vast te houden of het publiek te beïnvloeden, ongeacht waar het zich bevindt.

Voorbij zijn de dagen dat deze videoapparaten alleen voor marketing- en reclamedoeleinden werden gebruikt. De evenementensector is met kracht aangekomen om de mogelijkheden van dit soort componenten in klein en groot formaat ten volle te benutten.

Hun panelen maken het mogelijk inhoud weer te geven in alle lichtomstandigheden, dankzij hun vermogen om de hoeveelheid licht van hun LED-punten automatisch aan te passen. Op die manier zien we de inhoud even goed als het donker is of als we in het volle daglicht staan. Daarom is het heel gebruikelijk om ze buiten te gebruiken voor allerlei sociale evenementen of in glazen zalen met veel natuurlijk licht, bij bedrijfsevenementen bij daglicht.

 

Ontwerp van de inhoud voor LED schermen op evenementen

Het is belangrijk de inhoud te kiezen die op dit soort schermen zal worden getoond, zowel bij bedrijfsevenementen als bij reclameacties met grootformaat schermen. Het is gebruikelijk om te zoeken naar een ontwerp dat indruk maakt op het publiek, met in het oog springende inhoud, en in constante beweging om de boodschap dynamischer te maken.

Het grote voordeel van LED-schermen voor gebruik bij evenementen is de capaciteit en de veelzijdigheid die zij hebben wat vormen betreft. Niet alles is al uitgevonden, en het is heel gemakkelijk, als het budget het toelaat, om unieke en niet herhaalbare formaten te creëren, met tientallen vormen en mogelijkheden. Gebogen, recht, ovaal, golven… u kunt de inhoud creëren die u wenst voor de schermformaten die u verkiest.

De verscheidenheid en moeilijkheidsgraad van wat we op het scherm willen tonen, gaat hand in hand met het aantal verschillende signalen die we aan de configuratie willen geven, hetzij met een gemeenschappelijk signaal, hetzij met verschillende signalen.

 

Inhoud ontwerp voor Mapping

Tegenwoordig is het niet ongewoon om over mappings te spreken, de capaciteit van onze verbeelding is onbeperkt. Bij OCTO begrijpen we de behoefte van onze klanten, om te innoveren en elk van hun bedrijfsevenementen uniek te maken. Het publiek is voortdurend op zoek naar ervaringen en optische illusies, die hen verrassen en inhoud is het belangrijkste instrument voor dit soort oplossingen in de audiovisuele wereld.

De mogelijkheid om gevels, verschillende architecturale elementen, voorwerpen of andere oppervlakken te kleuren of te verlichten met bewegende lichten en video’s maakt van deze oplossing een van de meest opvallende en terugkerende technieken, zowel voor bedrijfsevenementen als voor reclame-evenementen.

De keuze van het idee of het concept, de kleur voor de ontwerpen van de inhoud, de grootte van de lettertypes die erin voorkomen, de beweging en de snelheid van de inhoud zorgen ervoor dat elk evenement op een unieke en gepersonaliseerde manier opvalt.

 

Content ontwerp voor Blending

Edge Blending is een systeem waarmee verschillende projectoren tegelijk kunnen worden gebruikt om één groter scherm te creëren, waarbij verschillende beelden worden samengevoegd en de randen worden overlapt, waardoor onder meer panoramische formaten worden verkregen.

De inhoudelijke mogelijkheden van dit systeem zijn zeer ruim en leveren altijd een zeer aantrekkelijk en verrassend resultaat op voor het publiek.

U hoeft zich geen zorgen te maken als u alleen presentaties of video’s in standaard- of 16:9-formaat hebt. Wij kunnen deze inhoud via een venstersysteem (PIP) afspelen, op een speciaal voor uw evenement ontworpen achtergrond, statisch of geanimeerd.

En als u liever hebt dat uw creatieve team deze inhoud ontwerpt, geven wij u de richtlijnen die u moet volgen om de klus zonder problemen te klaren.

Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te ontdekken, breng ons uw ontwerpen en ideeën en wij zullen u de technische capaciteit bieden om uw inhoud naar het publiek te brengen info@octoeventproductions.com