Rigging

Rigging en evenementenstructuren 

Rigging en trussstructuren zijn de grote onbekenden en de grote vergeten in de initiële planning van een groot evenement. Normaal gesproken visualiseren agentschappen en merken een groot deel van de projecten tot in het kleinste detail: lichten, kleuren, podia, banners, geprinte backdrops, photocalls, enz. Maar het is moeilijk om de structuur te visualiseren die al deze componenten ondersteunt.

Dat is waar wij, als technische professionals in de sector, om de hoek komen kijken en kilo’s „ijzer“ inbrengen die de montage van de evenementen mogelijk maken. De truss is in feite een lichte aluminium buis, die dient als geraamte voor de meeste grafische onderdelen van de evenementen, en als structuur voor het meeste audiovisuele materiaal dat aanwezig is op een conventie, beurs of vergadering.

Als je weet hoe je het moet combineren, ziet het er zelfs glanzend, robuust en voor bepaalde soorten voorstellen zelfs opvallend uit. In deze gevallen is het idee om de structuur zichtbaar te maken voor het publiek en de positie ervan te accentueren met verschillende verlichtingsvoorstellen die persoonlijkheid en helderheid geven aan deze metalen trussstructuren.

Het Truss-systeem is gebaseerd op configureerbare modules die zich aan elk type behoefte aanpassen. Ze zijn gemaakt van aluminium buizen bekleed met thermogevormde kunststof en composiet die gemakkelijk in elkaar passen omdat de stukken verschillende afmetingen hebben, en helpen allerlei soorten structuren te genereren.

Op een eenvoudige manier is het mogelijk om van een stand voor een beurs tot een groot podium te bouwen. Het is alleen nodig de verschillende modules in elkaar te passen om de gewenste structuur te verkrijgen, op een snelle, eenvoudige en veilige manier.

 

Truss- en riggingconstructies als reclamedrager

Dit type oplossing wordt veel gebruikt voor steunen en structuren voor reclameborden, omdat ze herbruikbaar zijn en gemakkelijk kunnen worden afgeschreven in bedrijven in onze sector. Aangezien ze kunnen worden gecombineerd met verschillende soorten materialen zoals dekzeilen, ondoorzichtige stoffen, semi-transparante stoffen, polycanvas of netweefsels, bieden ze heel wat mogelijkheden als het gaat om creatief te zijn. En dan nog spelen met lichteffecten om verrassende ideeën op een heel eenvoudige manier uit te voeren. Bovendien is het een zeer veelzijdig materiaal dat het gebruik ervan bij binnen- en buitenevenementen vergemakkelijkt en mogelijk maakt.

De laatste jaren zijn trussstructuren een zeer terugkerend systeem van modules en in elkaar grijpen geworden in allerlei soorten evenementen, of het nu gaat om bedrijfs-, reclame- of zelfs sociale evenementen.

 

Configureerbare truss modules

Het zijn eenvoudige structuren die gemakkelijk met elkaar kunnen worden gecombineerd. Ze hebben een veelheid aan onderdelen en opties zoals kubussen, standaard rechte lijnen, bochten, riggingsystemen met verschillende accessoires en de mogelijkheid om vanaf elke hoogte te vliegen. De grote voordelen zijn de mogelijkheid om spots, luidsprekers, PA’s en verschillende audiovisuele apparatuur zoals LED-schermen op te hangen. Het biedt ook de veelzijdigheid om de structuren te kunnen gebruiken om verschillende grafische materialen op te hangen.

Voor de productie van beurzen en congressen die meerdere stands omvatten, is het noodzakelijk een stand te kiezen die veel veelzijdigheid biedt. Vaak verandert de stand van de informatie die erop wordt weergegeven en van plaats. Daarom hebt u een structuur nodig die solide, sterk en stevig is, maar tegelijkertijd licht, gemakkelijk te monteren en configureerbaar.

Het is belangrijk dat u dit sleutelelement voor elk soort bedrijfs- of sociaal evenement tot in de details kent. Aangezien het een secundaire maar zeer belangrijke speler in onze sector zal zijn.